Anytone D878UV Band Aralığı Değişikliği

Anytone D878UV yi daha geniş frekans aralığında çalıştırmak için yapılması gerekenleri belirttim. Bu özellik amatör telsizciler için değil, profesyonel yada diğer amaçlı kullanımlar için daha uygundur. Anlatılanları yapmak kendi sorumluluğunuzdadır.

Anytone D878UV cihazlarında farklı kullanım amaçları için frekans aralığını değiştirmek mümkün. Fabrika çıkışlı olarak sadece amatör frekanslarda dinleme ve gönderme yapacak şekilde gelmektedir. Değişikliği yapmak için cihazı “Test Mode” a almak gerekiyor. Bunun için cihazı kapatın, PTT ve 1 (klavyeden) tuşlarına beraber basarak açın. Cihaz kendini sıfırlayıp Test modunda açılacaktır. Buradan Mode 10 Seçilirse 400-480 MHz (TX 430-450) ve 136-174 MHz (TX 144-148) aralığında çalışmaya başlayacaktır. Cihazı kapattığınızda bu modda çalışmaya devam edecektir. Cihzın band planı değiştiğinden kayıtlı frekanslar yok olacaktır.

TEST MODE

Unutmayınız ki cihazda kayıtlı frekanslar ve diğer bilgiler yok olacak. Bu sebeple önceden yedekleri almanız gerekmektedir. Yedeklerinizi Export ederek alınız. Export esnasında “Optional Settings” kısmı kayıt edilmeyecek. Onları tekrar kendiniz girmeniz gerekmektedir.

Yedekleri almak için programdan sadece kayıt etmek yeterli değil. Çünkü eski verilerinizi, cihazın band planı değiştiğinden dolayı tekrar yükleyemeyeceksiniz. En iyi yöntem bütün bilgileri tek tek export ederek yedeğini almaktır.

Cihazın band planını değiştirdikten sonra bir kez cihazı program vasıtası ile okuyup eski yedeklerinizi tek tek import etmek gerekiyor.

Mode bölümünü üst taraftaki dial knob ile değiştirebilirsiniz.

Not: Bu işlemler, Anytone D878UV ve firmware ver 1.12 denenmiştir. Ayrıca cihazınızda oluşabilecek arızalardan veya veri kaybından tamamen kendiniz sorumlusunuz. Sadece deneme amaçlı yapılmıştır. Yetkinizin olmadığı frekanslarda bulunmak suçtur. Hiç bir sorumluluk tarafıma ait değildir.